Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Як у Гіркополонківській ОТГ Луцького району відзначили День захисника України

Біля стенда загиблим героям завжди живі квіти.

Ніні Коструба

Як у Гіркополонківській ОТГ Луцького району відзначили День захисника України

Урочистості з нагоди святкових дійств розпочалися з богослужіння у всіх храмах громади

14 жовтня у селі Гірка Полонка, що стало центром громади після об’єднання з Лаврівською та Ратнівською сільськими радами, мабуть, не знайшлося людини, яка спокійно могла всидіти вдома. Урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва зібрали людей, щоб вшанувати захисників України, схилити голови перед пам'яттю полеглих земляків, помолитися до небесної заступниці за мир на українській землі. За період військових дій на Сході України 100 жителів об’єднаної громади з честю захищали рідний батьківський край і Україну від російського агресора. Навіки стали небесними воїнами п’ятеро захисників. На сьогодні вісім військовослужбовців проходять службу за контрактом, серед них одна жінка – Ольга Лук’янчук із села Лаврів.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв – Ігоря Климюка, Олега Горкавчука, Анатолія Онищука, Андрія Яковенка, Віктора Лахвінського. По згорьованому лиці матері юного Ігоря Климюка - Алли Юхимівни котилися сльози. Вона й донині не вірить, що її син навічно залишився 23-річним.

Програма заходів цього дня була досить насиченою: відбулися спортивні баталії, згодом всі зібралися у місцевому будинку культури, де кожного захисникоа привітали і вручили Подяки від влади ОТГ та району. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв – Ігоря Климюка, Олега Горкавчука, Анатолія Онищука, Андрія Яковенка, Віктора Лахвінського. По згорьованому лиці матері юного Ігоря Климюка - Алли Юхимівни котилися сльози. Вона й донині не вірить, що її син навічно залишився 23-річним. А ще 14 жовтня, на День захисника України, у неї день народження...

Не висихають сльози на очах у матері загиблого Ігоря Климюка – Алли Юхимівни (на фото праворуч).
Не висихають сльози на очах у матері загиблого Ігоря Климюка – Алли Юхимівни (на фото праворуч).

 Для захисників та всіх присутніх у залі місцеві аматори сцени підготували яскравий концерт.

Ніна КОСТРУБА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel