Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Викрито контрабандне куриво на пів мільйона гривень, двох організаторів та чотирьох пособників (Фото)

За вихідні прикордонники не вилучили велику партію сигарет.

Державна прикордонна служба України.

Викрито контрабандне куриво на пів мільйона гривень, двох організаторів та чотирьох пособників (Фото)

Такими були вихідні волинських прикордонників

В автомобільних пунктах пропуску «Доманове» (3 випадки), «Піща» (1), «Пулемець» - (1), «Прикладники» - (2), а також в районі зупинки «448 км Львівської залізниці» прикордонники Луцького загону спільно з ДФС завадили вісьмом спробам незаконного переміщення сигарет на загальну суму майже пів мільйона гривень.

У всіх випадках сигарети передано співробітникам митниці, у трьох – вилучено автівки на суму майже 230 тисяч гривень, трьом іноземцям заборонено в’їзд на територію України.

Чоловік за допомогою хомутів до днища транспортного засобу прикріпив дві спортивні сумки із 1000 пачками цигарок. 

Здебільшого подорожуючі обирали так звані традиційні способи переміщення сигарет, використовуючи конструктивні особливості своїх авто, а дехто з них примудрився зробити це по-особливому.

Так, наприклад, наш співвітчизник вирішив сховати контрабандне куриво під автівкою. Чоловік за допомогою хомутів до днища транспортного засобу прикріпив дві спортивні сумки із 1000 пачками цигарок. В інших двох – білоруси мали намір провезти понад 700 та 600 пачок у подвійних баках іномарок.

Крім того учора, спільна міжвідомча група завадила спробі незаконного переміщення чималої партії тютюнових виробів з України в Польщу потягом «Київ-Варшава». Так, у передмісті Ковеля, в районі зупинки «448 км Львівської залізниці», під час спроби пачкарів завантажити в потяг сигарети, прикордонники затримали двох організаторів, чотирьох пособників, 17 пакунків з сигаретами та автомобіль, яким доставляли цигарки.

Правоохоронці зафіксували, як провідники потягу заздалегідь відчинили двері вагонів в готовності завантажити тютюнові вироби під час призупинення потягу. 

Водночас правоохоронці зафіксували, як провідники потягу заздалегідь відчинили двері вагонів в готовності завантажити тютюнові вироби під час призупинення потягу.

Попередня сума оцінки вилученого товару становить понад 300 тисяч гривень. Процесуальні заходи тривають.

Разом з цим, варто нагадати, що 7 жовтня суд визнав винним та призначив штраф 85 000 гривень громадянину України, який намагався налагодити канал незаконного переміщення тютюнових виробів до Польщі, використовуючи технічну півгодинну зупинку потяга «Київ-Варшава».

 
 
 
 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel