Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Епіфаній перебуває на Рівненщині

Програма перебування очільника ПЦУ на РІвненщині доволі насичена.

rivne-cerkva.rv.ua

Епіфаній перебуває на Рівненщині

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в ці дні перебуває з першосвятительським візитом у Рівненській області

У програмі його перебування, зокрема, участь в освяченні місця під будівництво каплиці в місті Вараш, освячення Свято-Покровського храму і Божественна літургія у місті рівненських атомників, а також освячення розписів Свято-Успенського храму в Здолбунові та акафіст до Пресвятої Богородиці, урочиста Божественна літургія у Рівненському Свято-Покровському кафедральному соборі з нагоди храмового свята.

До речі, кар’єрне зростання митрополита Епіфанія (в миру Сергій Думенко), доктора богослів'я, професора, члена  Національної спілки журналістів України пов’язане із Рівненщиною.

Кар’єрне зростання митрополита Епіфанія (в миру Сергій Думенко), доктора богослів'я, професора, члена  Національної спілки журналістів України пов’язане із Рівненщиною. 

З 1 липня 2003 року по 31 грудня 2005 року Епіфаній обіймав посади секретаря-референта Рівненського єпархіального управління та особистого секретаря митрополита Рівненського та Острозького УПЦ-КП Даниїла. З 26 серпня 2003 ркоу по 31 грудня 2005 року він  — викладач новоствореної Рівненської духовної семінарії, старший помічник інспектора. 2005 року  обіймав посаду прес-секретаря Рівненського єпархіального управління УПЦ-КП.

У 2003 – 2005 роках — редактор Інтернет-проєкту «Рівне Православне» – офіційного сайту Рівненської єпархії, член редколегії церковно-релігійної газети «Духовна нива» - офіційного друкованого органу Рівненської єпархії.

8 грудня 2005 року був прийнятий у члени Національної спілки журналістів України. До речі, донині він перебуває на обліку в Рівненській обласній організації НСЖУ.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel