Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
10-класник з Рівненщини – переможець світового наукового конкурсу

Владислав Парфенюк разом з ровесником з міта Дніпро виступали у категорії «мистецтво електронних схем».

rivnepost.rv.ua

10-класник з Рівненщини – переможець світового наукового конкурсу

Владислав Парфенюк брав участь у ІІІ-му конкурсі командних проєктів «Belt & Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop»

Вихованець Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, учень 10 класу Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату Владислав Парфенюк у складі команди МАН України брав участь у ІІІ-му конкурсі командних проєктів «Belt & Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop». Його науковими керівниками є Віталій Янішевський та Андрій Заморський.

Захід проходив у китайському місті Наньнін. Крім рівнянина медалі і дипломи за найкращі розробки отримали ще четверо юних українських науковців.

Владислав Парфенюк разом з ровесником з міта Дніпро виступали у категорії «мистецтво електронних схем». Інші «манівці» з України змагалися у «креативному програмуванні» і «мистецтві друку». Загалом у міжнародних інтелектуальних змаганнях взяли участь 200 юних науковців з 33-х країн світу. Їх поділили на  56 команд, які змагалися у 8-ми секціях.

Владислав Парфенюк разом з ровесником з міта Дніпро виступали у категорії «мистецтво електронних схем». Інші «манівці» з України змагалися у «креативному програмуванні» і «мистецтві друку».  

Представники України також показали високі результати у номінаціях: «відеовиробництво», «мистецтво моделювання», «розумний робот», «кольорова хімія» та «авіамоделювання».

Вперше у рамках конкурсу фахівці «UF Incubator» провели тренінги «Життєздатний проєкт». Новацією у змаганнях також стала заснована Національним центром «Мала академія наук України» та «UF Incubator» спеціальна нагорода. Нею відзначили 24 учасники з Азербайджану, Туреччини, Чехії, Китаю, Коста-Ріки, Філіппін, Камбоджі та Уганди. Вони отримали сертифікати на участь у міжнародному стартап-таборі «Junior Startup Camp 2020», що відбудеться восени наступного року.

У рамках конкурсу було також проведено засідання Міжнародного координаційного комітету з наукової освіти у рамках ініціативи «Один пояс – один шлях», на якому українська делегація ініціювала проведення заходів з розвитку підприємницького мислення молоді на прикладі діяльності «UF Incubator». Адже саме це, на думку науковців, нині є найкращою інвестицією в майбутнє.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel