Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нова влада саботує впровадження Закону про українську мову як державну

В проекті бюджету на наступний рік нема жодного рядка про забезпечення функціонуванням Закону про державну мову!

zahystmovy.org.ua

Нова влада саботує впровадження Закону про українську мову як державну

Про це заявив з трибуни Верховної Ради народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький

«Відповідно до закону про функціонування української мови як державної, сьогодні останній день, коли Кабінет міністрів України повинен був сформувати склад Національної комісії зі стандартів державної мови. Ще 21 серпня призначити уповноваженого з захисту державної мови. А також забезпечити, в межах своєї компетенції, створення належних умов для функціонування Національної комісії зі стандартів державної мови та уповноваженого з захисту державної мови… Все це не було зроблено», – зазначив учора політик.

«В проекті бюджету на наступний рік, не було жодного рядка про забезпечення функціонуванням цього закону.

Парламентар підкреслив, що для виправлення ситуації треба запропонувати зміни до проекту закону на цей рік, або зробити перерозподіл коштів, в межах чинного бюджету.

Княжицький: партія Європейська солідарність закликає виконувати Закон про фунціонування української мови, як державної.
Княжицький: партія Європейська солідарність закликає виконувати Закон про фунціонування української мови, як державної.

 

Виступаючи з трибуни Верховної Ради політик звернувся до Кабінету міністрів України з проханням виконувати даний закон.

«В проекті бюджету на наступний рік, не було жодного рядка про забезпечення функціонуванням цього закону. Ні про забезпечення роботи інституту уповноваженого, ні роботи відповідної комісії,  ні роботи відповідних центрів із вивчення української мови в усіх регіонах, ні реалізації програми з захисту української мови, як це було передбачено цим законом», – додав він. 

Микола Княжицький зауважив: «Це як раз і є ті пряники, які так обіцяв президент Зеленський, коли говорив про необхідність впровадження української мови. Але ані пряників, ані чогось іншого, навіть, в проекті бюджету на наступний рік немає».

Підсумовуючи народний депутат звернувся до уряду від фракції «Європейська Солідарність» і інших фракцій парламенту з проханням зробити все, аби правки народних депутатів, які забезпечують виконання закону про  функціонування української мови як державної були враховані в бюджеті на наступний рік.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel