Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Між селами Нова Вижва та Брідки упорядкують єврейське кладовище

Єврейське кладовище упорядкують.

starovyzhivska.gromada.org.ua

Між селами Нова Вижва та Брідки упорядкують єврейське кладовище

Це робитиме міжнародна неурядова організація ESJF

Міжнародна неурядова організація EJCI (European jewish cementeries initiative), в яку входять євреї з усього світу, за рахунок гранту одержаного від німецького уряду, а також приватних коштів, шукають та впорядковують єврейські кладовища. Йдеться про кладовища, які знаходяться на територіях, де колись проживали єврейські громади, але були знищені гітлерівцями під час Другої світової війни. Про це повідомляє Старовижівська селищна рада.

На даний час, між цією організацією та Старовижівським ВУЖКГ укладено договір про виконання робіт щодо очищення території кладовища від чагарників. Після цього EJCI профінансує облаштування території парканом.

Ця організація на території України вже упорядкувала близько ста таких кладовищ.

Варто зазначити, що EJCI прийняла рішення про упорядкування єврейського кладовища, що знаходиться між селами Брідки та Нова Вижва Старовижівської ОТГ. На даний час, між цією організацією та Старовижівським ВУЖКГ укладено договір про виконання робіт щодо очищення території кладовища від чагарників. Після цього EJCI профінансує облаштування території парканом.

Telegram Channel