Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Луцькі однокласники цькують учня, бо його матір відмовилася здавати гроші в батьківській комітет

За булінг передбачений штраф.

УНІАН

Луцькі однокласники цькують учня, бо його матір відмовилася здавати гроші в батьківській комітет

Поліція перевіряє інформацію про булінг в одній із луцьких шкіл

У соціальних мережах та місцевих Інтернет виданнях було оприлюднено інформацію про те, що в одній із загальноосвітніх шкіл Луцька вчителі та батьки однокласників цькують учня, бо його матір відмовилася здавати гроші в батьківській комітет.

Зокрема, вона передбачає покарання у вигляді штрафів від 850грн. до 3,4 тис. грн., або громадських чи виправних робіт.

За фактом публікації співробітники Луцького відділу поліції відомості зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Інспектори ювенальної превенції проводять перевірку інформації про  булінг.

Нагадаємо, що відповідальність за цькування, тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого визначена у ст. 173-4 Кодексу України про адміністративну відповідальність. Зокрема, вона передбачає покарання у вигляді штрафів від 850грн. до 3,4 тис. грн., або громадських чи виправних робіт.

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel