Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Осівцівські учні пішли на уроки

До цієї новенької школи учні мріяли зайти ще першого вересня.

ТСН

Осівцівські учні пішли на уроки

Після тижневого протесту батьки відпустили дітей на навчання. Але запевняють: якщо відкриття нової школи відтермінують на тривалий час, то миритися з цим не стануть

В Осівцях Камінь-Каширського району вже дуже давно чекають, коли ж нарешті їхні діти будуть здобувати освіту у новому сучасному приміщенні, а не у пристосованих столітніх будівлях без спортзали та їдальні. Втім навіть попри те, що ще у 2013 році усі 5 корпусів навчального закладу визнали аварійними, понад 200 учнів і дотепер продовжують тут навчатися. Відкриття нової школи вкотре відкладається. Причина – об’єкт ще повністю не профінансований.

Новий навчальний заклад у селі будується вже четвертий рік. Спочатку його відкриття анонсували на 1 вересня 2018 року, потім було зрозуміло, що завершити будівництво до цього часу не вдасться, а тому перенесли подію на 2019 рік. Тепер, коли приміщення майже добудували, знову не знають, коли вдасться його здати в експлуатацію – не готові документи.

1 жовтня не пустили дітей на навчання. Лише після цього у новобудові побувала спеціальна комісія, котра оглянула об‘єкт та засвідчила, що школа майже готова.

Через ось цю невизначеність люди і вирішили вдатися до бойкоту. І 1 жовтня не пустили дітей на навчання. Лише після цього у новобудові побувала спеціальна комісія, котра оглянула об‘єкт та засвідчила, що школа майже готова. Залишилося під’єднати мережі, обладнати їдальню, умеблювати класні кімнати. Протягом якого часу вдасться це зробити, зокрема, районні посадовці не беруться передбачати. Кажуть, як тільки розрахуються з підрядником, школу здадуть в експлуатацію.

— Зараз у новобудову вже завезли 50 відсотків необхідного кухонного обладнання. Решта теж буде, — оптимістично налаштований перший заступник голови районної держадміністрації Олександр Михалік.

За його словами, перший транш у розмірі 3 мільйонів гривень із необхідних 21 підрядник уже отримав. Наступні проплати обіцяли здійснити протягом жовтня: мовляв, новий уряд схвалив фінансування будівництва школи в Осівцях. Тож звістка про те, що кошти почали надходити, і стала причиною припинення батьківського протесту.

Джерело: Тетяна ПРИХОДЬКО
Telegram Channel