Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Бути чи не бути Камінь-Каширському повіту?

У рамках роботи представницького органу краю було створено районну робочу групу, яка формулюватиме аргументи, аби відстояти Камінь-Каширський повіт.

kamadm.gov.ua

Бути чи не бути Камінь-Каширському повіту?

Нині триває активне обговорення нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Волинської області

Нагадаємо, що обласною державною адміністрацією були направлені відповідні пропозиції на адресу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства стосовно формування чотирьох районів – Луцького, Володимир-Волинського, Ковельського та Камінь-Каширського. Натомість, у вищезгаданому відомстві пропонували виокремити лише три (без Камінь-Каширського). Про це повідомляє Камінь-Каширська РДА.

– Волинська область консолідовано відстоює чотири повіти, – наголосив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський на зустрічі з депутатським корпусом та громадськістю Камінь-Каширщини сьогодні, 17 жовтня 2019 року.

Враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, Камінь-Каширський має всі підстави стати центром повіту.  

Разом з тим, фахівець переконаний, що враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, Камінь-Каширський має всі підстави стати центром повіту. Однак, за його словами, остаточне рішення в цьому питанні прийматимуть центральні органи держави, позаяк вони виступають головними суб’єктами в даному процесі.

У рамках роботи представницького органу краю було створено районну робочу групу, яка формулюватиме аргументи, аби відстояти Камінь-Каширський повіт, а керівництво краю запевнило, що й надалі лобіюватиме цю позицію у вищих ешелонах влади.

Тож обговорення проєкту адміністративно-територіально устрою Волинської області продовжується.

 

Telegram Channel