Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
З чорними парасольками проти торгівлі людьми: у Рівному влаштували тематичну акцію

Консультації щодо протидії торгівлі людьми можна отримати, зателефонувавши з мобільного на номер - 527.

Суспільне. Рівне

З чорними парасольками проти торгівлі людьми: у Рівному влаштували тематичну акцію

Європейський день боротьби з торгівлею людьми сьогодні відзначили у Рівному. З цієї нагоди приблизно 80 людей з чорними парасолями пройшлися у центрі Рівного від майдану Незалежності до Театральної площі і назад

Учасники акції школярі, учні ПТУ, працівники різноманітних соціальних служб. В Україні цей день відзначають вшосте, передає Суспільне. Рівне.

Консультації щодо протидії торгівлі людьми можна отримати, зателефонувавши з мобільного на номер - 527.

 Як розповіла співорганізаторка акції Лариса Гунько, за цей час 15 жителів Рівненщини - 6 чоловіків, 6 жінок та 3 неповнолітніх хлопців отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. При цьому пані Гунько повідомила, що в Україні діє безкоштовна телефонна лінія. Консультації щодо протидії торгівлі людьми можна отримати, зателефонувавши з мобільного на номер - 527.

– Ці темні парасолі, темний одяг – ознака того, що це тиха, мирна хода з темними постатями. Щоб кожен згадав про таку важку чорну проблему як сучасне рабство. Трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, втягнення в жебрацтво, в злочинну діяльність, торгівля органами. На жаль, це ознаки нашого сьогодення. Тому ми хотіли привернути увагу і проінформувати про ризики, – пояснила очільниця ГО «Чайка«Лариса Гунько.

– Ми такого обліку не ведемо, але те, що це не 10 і не 20 чоловік, а сотні - однозначно... Людям обіцяють багато, на практиці вони не отримують легальної роботи, вони не отримують легального соціального захисту, і немає, куди поскаржитися, – зазначив представник обласного центру зайнятості Віктор Голуб.

Telegram Channel