Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Американські конгресмени вимагають у Держдепу визнати полк «Азов»... терористичною організацією

Виявляється, не тільки російські окупанти боятьсяся хлопців-«азовців»…

Фото ukrinform.ua.

Американські конгресмени вимагають у Держдепу визнати полк «Азов»... терористичною організацією

Що скаже на це його керівник екснардеп Андрій Білецький?

40 членів Палати Представників США підписали звернення до Держсекретаря США Майка Помпео з вимогою внести полк «Азов» та дві праворадикальні організації в Європі до списку іноземних терористичних організацій.

Нагадаємо, що окремий загін спеціального призначення «Азов», відомий також як полк «Азов» – формування Національної гвардії України, що входить до складу Східного оперативно-територіального об’єднання, базується в Маріуполі.

Звернення конгресмена від штату Нью-Йорк Макса Роуза оприлюднив «Голос Америки», інформує «Українська правда».

Окремий загін спеціального призначення «Азов», відомий також як полк «Азов» – формування Національної гвардії України, що входить до складу Східного оперативно-територіального об’єднання, базується в Маріуполі.

«Зв’язок між «Азовом» і терактами в Америці очевидний», – переконані американські демократи. Фото ipress.ua.
«Зв’язок між «Азовом» і терактами в Америці очевидний», – переконані американські демократи. Фото ipress.ua.

 Крім автора звернення, лист підписали 39 конгресменів із різних американських штатів, усі вони належать до Демократичної партії.

«Сьогодні, якщо американський громадянин присягає на вірність Ісламській державі та поширює їхні повідомлення терору, в уряду є декілька інструментів, як протистояти загрозі. Однак якщо той самий американський громадянин присягає на вірність насильницькій білій екстремістській групі закордоном і розповсюджує їх терористичну риторику, федеральний уряд не має доступу до тих же інструментів», – йдеться в листі.

Конгресмени також звертають увагу на зв’язок між «Азовом» і терористом, який влаштував стрілянину в місті Крайстчерч у Новій Зеландії у березні 2019 року.

«У своєму маніфесті стрілець згадував, що тренувався разом із «Батальйоном «Азов» в Україні та постійно носив символ, пов’язаний із ними. Обидва стрільці в містах Повей (Каліфорнія) та Ель-Пасо (Техас), казали, що на них прямо вплинув теракт у Крайстчерч. Зв’язок між «Азовом» і терактами в Америці очевидний», – переконані конгресмени.

Як нагадує «Українська правда», до переліку Держдепу включають іноземні організації, які залучені або мають наміри долучитись до тероризму, і становлять загрозу для громадян США, або для національної безпеки, міжнародних відносин чи економічних інтересів Сполучених Штатів.

Telegram Channel