Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині крадій деревини побив працівника лісової охорони

Матеріали справи перебувають на розгляді у поліції.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ.

На Волині крадій деревини побив працівника лісової охорони

Під час інциденту, що виник у результаті виявлення крадіжки деревини, тілесні ушкодження отримав працівник державної лісової охорони ДП «Ківерцівське ЛГ». Сталося це учора ввечері, 20 жовтня

Факт крадіжки було зафіксовано у Ківерцівському лісництві.  Побачивши працівника лісової охорони, зловмисники стали вивантажувати деревину зі своєї машини. Втікаючи з місця події, пошкодили автівку лісової охорони.

Інцидент отримав продовження поблизу села Заброди, де зловмисників уже зупинила поліція.  У присутності правоохоронців один із чоловіків наніс тілесні ушкодження представнику лісової охорони, який виявив крадіжку.

Державна лісова охорона за статусом прирівнюється до правоохоронного органу. Тож завдання тілесних ушкоджень працівнику ДЛО при виконанні, як і пошкодження майна, тягнуть за собою особливо важкі наслідки.

За фактом триває перевірка. Матеріали справи перебувають на розгляді у поліції. Як і чимало інших, переданих лісівниками, – із вичерпною доказовою базою.

Зокрема лише за останній місяць лісовою охороною ДП «Ківерцівське ЛГ» у правоохоронні органи передано кілька справ про виявлені самовільні порубки з фактично усіма встановленими даними. Серед таких – незаконна порубка у с. Завітне, де сума збитків понад 80 тис. грн. Справа перебуває на розгляді у Ківерцівському ВП ГУНП. Матеріали справи про самовільну рубку у с. Ботин Луцького р-ну – на розгляді Луцького ВП ГУНП.

Сподіваємося на оперативне та справедливе їх розслідування. Що однозначно стане додатковим дієвим засобом боротьби із таким негативним явищем.

Зазначимо також, що державна лісова охорона за статусом прирівнюється до правоохоронного органу. Тож завдання тілесних ушкоджень працівнику ДЛО при виконанні, як і пошкодження майна, тягнуть за собою особливо важкі наслідки.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ.
Telegram Channel