Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Атовець з Рівного кличе побратимів до праці за 15 тисяч гривень

Сергій Кальмук пообіцяв, що братиме на роботу кожного атовця, навіть якщо той має психологічні проблеми чи алкогольні

Суспільне. Рівне

Атовець з Рівного кличе побратимів до праці за 15 тисяч гривень

Створив будівельну компанію

У Рівному презентували проєкт для учасників бойових дій на сході України, які зможуть отримати роботу за місцем проживання, інформує Суспільне. Рівне.

Засновник проекту – Сергій Кальмук, він сам учасник АТО. Він заснував будівельну фірму, яка, з його слів, зможе забезпечити роботою та соціальною адаптацією воїнів АТО та їх родини. Заробітню плату обіцяє від 15 тисяч гривень.

На роботу запрошує і тих учасників АТО, які до того не працювали на будівництві. Вже відзавтра бригада атовців розпочне будівництво на своєму першому об’єкті на Березнівщині. Там працюватиме 12 осіб.

У нас є атовці, вони звертаються в спілки, в яких знаходяться, до керівництва, до сільрад, що «у нас немає роботи», «дайте нам гроші». Будь-який керівник структури зможе направити людей у нашу структуру, і ми будемо брати на роботу кожного атовця. Навіть якщо той має психологічні проблеми чи алкогольні. Це не проблема. Ми з нашими колегами це питання вирішимо. Ми візьмемо на роботу будь-якого учасника АТО, який готовий працювати, – розповів засновник проєкту, керівник будівельної фірми, учасник АТО Сергій Кальмук.

«Якщо вони не мають тут гідної роботи, не мають відчуття поваги до себе, то вони повертають на війну чи тікають за кордон. Це втеча, я можу назвати це так. Просто вони не можуть знайти тут виходу. І ця бригада, яка вже створена з учасників АТО, яка під керівництвом учасника АТО – може бути виходом для багатьох. Починаючи з однієї бригади, можна потім передати досвід на інші райони та області», – прокоментувала керівниця ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлєва.

«У нас є атовці, вони звертаються в спілки, в яких знаходяться, до керівництва, до сільрад, що «у нас немає роботи», «дайте нам гроші». Будь-який керівник структури зможе направити людей у нашу структуру, і ми будемо брати на роботу кожного атовця. Навіть якщо той має психологічні проблеми чи алкогольні. Це не проблема. Ми з нашими колегами це питання вирішимо. Ми візьмемо на роботу будь-якого учасника АТО, який готовий працювати», – розповів засновник проєкту, керівник будівельної фірми, учасник АТО Сергій Кальмук.

Telegram Channel