Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині сімейні лікарі підвищують свій професійний рівень

Інсульт - хвороба підступна.

Аптека.DS

На Волині сімейні лікарі підвищують свій професійний рівень

До Всесвітнього дня боротьби з інсультом працівники Волинського обласного центру громадського здоров’я провели два семінари-тренінги для  лікарів первинної ланки медицини

Головний спеціаліст з терапії   управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Берник акцентував увагу слухачів на основних аспектах профілактики та діагностики інсульту, розповів про важливість попередження    ризиків виникнення гострого  порушення  мозкового кровообігу(інсульту).

Ольга Шульга, к.м.н., завідувач неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, наголосила на ролі сімейного лікаря в клінічному маршруті пацієнта з інсультом, продемонструвала, як слід надавати першу допомогу.

По закінченню семінар-тренінгу усім учасникам  було вручено сертифікати.

Про покази і протипокази для проведення тромболітичної терапії, фармакотерапію гострого періоду недуги, шкалу оцінки інсульту (FAST)   розповіла присутнім Юлія Вадзюк, кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського.

По закінченню семінар-тренінгу усім учасникам  було вручено сертифікати.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel