Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Спалах дифтерії в Ужгороді — застереження для волинян

Єдиний спосіб захиститися - вакцинація.

24 канал

Спалах дифтерії в Ужгороді — застереження для волинян

Троє студентів Ужгородського національного університету захворіли, 12-- є носіями збудника дифтерії

Через складну епідемічну ситуацію Ужгородська міська рада ініціювала засідання міської протиепідемічної комісії на 24 жовтня. Нагадаємо, що

у неділю, 21 жовтня, до обласної клінічної лікарні потрапив хворий на дифтерію студент Ужгородського національного університету. Згодом на лікарняних ліжках опинились ще двоє його друзів.

Під час профілактичного обстеження близько 70 студентів, які контактували із недужими, фахівці виявили ще 12 носіїв збудника дифтерії.

Зараз стан хворого медики оцінюють як задовільний. На медичному факультеті УжНУ проводяться протиепідемічні заходи. Під час профілактичного обстеження близько 70 студентів, які контактували із недужими, фахівці виявили ще 12 носіїв збудника дифтерії.

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, в результаті чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям… Єдиний спосіб захиститися – вакцинація дітей і ревакцинація дорослих, - нагадують чиновники та лікарі. Діти мають отримати шість доз вакцини відповідно до Календаря щеплень, дорослим потрібно вакцинуватись кожні десять років.

Telegram Channel