Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Модель адміністративно-територіального устрою буде винесена на публічне обговорення

Пропозиції опрацьовуються.

Камінь-Каширська райдержадміністрація

Модель адміністративно-територіального устрою буде винесена на публічне обговорення

У серпні на засіданні сесії Камінь-Каширської районної ради обранці громади підтримали проєкт звернення до компетентних відомств держави щодо формування району з центром у Камені-Каширському

21 жовтня 2019 року до Камінь-Каширської районної ради надійшов лист-відповідь від Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України.

Так, у згаданому вище документі йдеться про те, що на основі Плану заходів з реалізації нового етапу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні на 2019-2021 роки (затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року № 77-р) Мінрегіон підготував Методичні рекомендації щодо критеріїв формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня. Враховуючи положення зазначених Методичних рекомендацій, Міністерство спільно з експертами розробили пропозиції з удосконалення адміністративно-територіального устрою базового  та районного рівнів кожної області України.

Волинська обласна адміністрація надіслала власні пропозиції щодо формування на території Волинської області чотирьох адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, зокрема щодо формування Камінь-Каширського району в складі існуючих Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького (крім територій Колківської та проектної Красновільської об’єднаних територіальних громад) і Ратнівського районів.

Зокрема, у листі також зазначено наступне:

«Згідно передпроектної версії моделі адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня на території Волинської області розглядається можливість формування трьох районів: Володимир-Волинського, Ковельського та Луцького. При цьому, територію Камінь-Каширського району пропонується включити до складу Ковельського району.

Звертаємо вашу увагу, що зазначені пропозиції є лише попереднім баченням можливого адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів областей і мають інформаційний характер.

Пропозиції були надіслані облдержадміністраціям для опрацювання у складі відповідних робочих груп та подальшого інформування Мінрегіону.

На виконання вказаного вище доручення Волинська обласна адміністрація надіслала власні пропозиції щодо формування на території Волинської області чотирьох адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, зокрема щодо формування Камінь-Каширського району в складі існуючих Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького (крім територій Колківської та проектної Красновільської об’єднаних територіальних громад) і Ратнівського районів.

На даний час пропозиції облдержадміністрації опрацьовуються. За результатами опрацювання пропозицій заінтересованих сторін та з урахуванням сучасних вимог та європейських стандартів адміністративно-територіального устрою буде сформована узагальнена модель можливого адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня Волинської області та проведено публічне обговорення цієї моделі».

Джерело: Камінь-Каширська райдержадміністрація
Telegram Channel