Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному взялися за Хеловін, бо один з торгових центрів зобразив на білборді дівчину-вампірку

Рекомендували заборонити пропаганду Хеловіну в місті

Суспільне.Рівне

У Рівному взялися за Хеловін, бо один з торгових центрів зобразив на білборді дівчину-вампірку

Підняли питання на сесії

Депутати Рівненської міської ради рекомендували заборонити рекламу свята Хеловін, яке «передбачає перевтілення у всякого роду нечисть: вампірів, духів, смерть, привидів тощо, що здійснює негативний вплив на духовно-моральний вплив суспільства, а в першу чергу – на дітей і молодь». Про це розповідає Суспільне.Рівне.

Питання підняв на сесії міськради Олександр Третяк (на головному фото) – ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської. Він зачитав звернення, яке, з його слів, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста. Причина – реклама Хеловіну одним із торгових центрів. 

– На рекламних площинах міста – зображення дівчини із порізаними венами на зап’ястях рук та закривавлене в крові обличчя. ...Як представники різних церковних інституцій нашого міста, вважаємо, що така реклама наносить шкоду для мешканців нашого міста, зокрема дітей та молоді, адже це, по суті – пряма пропаганда суїциду та насилля.

Після обговорення мер запропонував створити редакційну комісію, аби узгодити текст звернення. У підсумку це питання розглянули передостаннім на засіданні та прийняли це рішення, де до слова «заборонити» додали «рекомендувати», оскільки прямої заборони вжити не можуть. «За» проголосувало 26, не голосувало двоє обранців. Це рішення найближчим часом мають направити суб’єктам господарювання, до яких є претензії. 

– На рекламних площинах міста – зображення дівчини із порізаними венами на зап’ястях рук та закривавлене в крові обличчя. Як представники різних церковних інституцій нашого міста, вважаємо, що така реклама наносить шкоду для мешканців нашого міста, зокрема дітей та молоді, адже це, по суті – пряма пропаганда суїциду та насилля. В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною, – сказав виступаючий.

Ось уривок із проекту рішення: « ...рекомендувати заборонити пропаганду Хеловіну в місті Рівне, в тому числі зовнішню рекламу та відзначення будь-яких заходів в закладах освіти і культури комунальної власності…»

Telegram Channel