Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В селищі Рокині Луцького району пройшла толока під гаслом «Свій парк — своїми руками»

. Вони не боялися роботи, а робота боялася їх.

ФОТО: Олександр СЕРЕДЮК.

В селищі Рокині Луцького району пройшла толока під гаслом «Свій парк — своїми руками»

Вона тривала в Музеї-скансені, експозиції просто неба «Козацький зимівник»

Першими на цей традиційний захід відгукнулися ГО «Герць» під керівництвом Романа Ковальчука та козаки ГО «Велике козацьке коло» з отаманом Володимиром Присяжнюком.

Ранесенько приїхали малі козачата ГО «Герць» із своїм отаманом і головним тренером Романом Олександровичем. Не злякались туману і ранкової прохолоди, дружно взялися до роботи. Протягом трьох годин діти загрібали листя і пакували його у мішки, ремонтували ворота на міні-стадіоні. Старші козачата вантажили та возили сухостій, їхні батьки різали його на дрова, а мами – носили у дровітню.

 

Приємно спостерігати, що діти не цураються роботи, не «сачкують» і не ховаються за спиною товариша. Вони не боялися роботи, а робота боялася їх. І поступалася дружному гурту старших і молодих козачат.

Приємно спостерігати, що діти не цураються роботи, не «сачкують» і не ховаються за спиною товариша.

 

Поки варився куліш, діти встигли пограти у футбол, постріляти із лука і покататися на конях. А коли понесло смачним запахом з літньої кухні, всі дружно сіли за стіл. Після молитви, яка благословила трапезу, по-козацьки взялися за харч. Пам’ятаючи приказку: «Каша – мати наша», швидко спорожнили казан.

 

На завершення цікавого і повчального заходу, коли діти вишикувались у лаву, їх привітав ветеран Майданів та АТО, кавалер козацького ордену Івана Сірка - Леонід Олексійович, який приїхав до волинських козаків.

Дирекція Музею-скансен щиро дякує всім учасникам толоки і здивована тим, що з місцевих рокинівських громадян та їхніх дітей ніхто не прийшов, хоч відпочивати та господарювати вони полюбляють, щоразу нарікаючи, що парк заростає чагарником.

Олександр СЕРЕДЮК.

 
 
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel