Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Петро Філюк попрощався з колективом Волинського апеляційного суду, який очолював 15 років (відео)

Петро Філюк подарував колективу 15 білих троянд, що символізують 15 років його роботи в апеляційному суді.

Фото Олександра ПІЛЮКА.

Петро Філюк попрощався з колективом Волинського апеляційного суду, який очолював 15 років (відео)

Із наступного тижня він починає працювати суддею Конституційного суду у Києві

Відомий волинський суддя, тепер уже колишній голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк, змінює місце роботи. Нещодавно громадськості стало відомо, що на позачерговому з'їзді суддів України його обрали членом Конституційного суду. Це впливова в державі інстанція, вага якої полягає у тому, що вона може стримувати парламент, який приймає закони. Рішення Конституційного суду є остаточними та не підлягає скасуванню. Лише сам суд може змінювати свою позицію в інших справах та таким чином по-іншому дивитись на раніше висловлену позицію. До складу Конституційно суду, лави яких поповнить Петро Філюк, нині входить 18 осіб. Але перш, ніж вдягнути мантію судді Конституційного суду, Петро Тодосьович попрощався з колективом свого рідного Волинського апеляційного суду, з якого його вже звільнила Вища рада правосуддя. 

Коли дивитися трошечки далі — на те, що відбувається в державі, мені це не байдуже. Так з’явилася внутрішня потреба піти на цей крок.

 —  Я розумію, що розпочинається нова сторінка в житті, — сказав Петро Філюк. —Зізнаюся, інколи думав: навіщо тобі це потрібно, у тебе ж є робота? Але коли дивитися трошечки далі — на те, що відбувається в державі, мені це не байдуже. Так з’явилася внутрішня потреба піти на цей крок. А спонукало до нього те, що не міг зрадити свого діда і батька. Не міг по-іншому поступити по одній простій причині: вони б мене не простили. Адже перший за свою любов до України заплатив 10 роками Колими, а другий  —  власним життям. Оце відповідь на запитання, якою буде моя подальша позиція в Конституційному суді.   

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel