Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В організмі вбитого співробітника АП Олександра Бухтатого знайшли специфічний медичний препарат клозапін

Немає слів...

Фото: Українська правда

В організмі вбитого співробітника АП Олександра Бухтатого знайшли специфічний медичний препарат клозапін

Ймовірно, речовину підмішали чоловікові в їжу чи питво незадовго до скоєння злочину...

Додаткова токсикологічна експертиза виявила медичний препарат клозапін в організмі співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого, якого знайшли мертвим 14 березня.

Про це заявила речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі «Українській правді».

«Результати засвідчили наявність в організмі потерпілого клозапіну та етилового спирту, які потрапили в його організм одночасно приблизно за 3-5 годин до настання смерті», - сказала вона.

Згідно з попердньою експертизою, тілесні ушкодження, які отримав загиблий, не мають причинно-наслідкового зв’язку із його смертю: їх завдано приблизно за годину до її настання. Щоб отримати відповіді на питання щодо обставин загибелі Бухтатого, було прийнято рішення провести додаткову токсикологічну експертизу. Вона й показала наявність в організмі загиблого алкоголю та медпрепарату.

Максимець пояснює, що слідство має достатньо доказів щодо причетності до розбійного нападу на Бухтатого двох осіб, один із яких (затриманий по гарячих слідах громадянин Вірменії) тепер постане перед судом (обвинувальний акт скеровано до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті).

Водночас проведеними слідчими та розшуковими діями слідству не вдалося встановити причетність цих осіб до дій, які призвели до смерті потерпілого у зв’язку з потраплянням в організм клозапіну.

Тому дії нападників кваліфіковані за 2 с. 187 КК України - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, санкція якої передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

З метою пограбування злочинці нерідко використовують сильнодіючі лікарські засоби як то клофелін чи азалепін (він же клозапін), які підмішують в алкоголь.

Одночасно продовжується активна робота з встановлення особи другого нападника.

Матеріали відносно нього виділені в окреме кримінальне провадження.

З метою пограбування злочинці нерідко використовують сильнодіючі лікарські засоби як то клофелін чи азалепін (він же клозапін), які підмішують в алкоголь.

Як відомо, тіло співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого знайшли рано вранці 14 березня 2019 року у Шевченківському районі Києва.

У Бухтатого виявили перелом кісток носа, однак попередньою причиною смерті було названо хворобу серця.

За даними слідства, перед смертю двоє осіб вчинили на нього напад з метою пограбування.

Одного із нападників (34-річного громадянина Республіки Вірменія) невдовзі було затримано та оголошено йому про підозру за ч. 2 ст. 187 КК (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу).

У підозрюваного вилучили речовий доказ - мобільний телефон потерпілого. Він перебуває під вартою.

Як відомо, Олександр Бухтатий був давнім другом газети «Волинь», зокрема, не раз бував в гостях у Луцьку.

Telegram Channel