Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Людина, яка понад усе вірила в армію та нашу спільну ПЕРЕМОГУ»

Олександр Євгенович любив бувати у нашій редакції і навіть допомагав у жеребкуванні подарунків для передплатників.

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

«Людина, яка понад усе вірила в армію та нашу спільну ПЕРЕМОГУ»

13 березня у Києві двоє грабіжників убили Олександра Бухтатого — Головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента і друга редакції «Цікавої газети на вихідні», яку він передплачував

Олександра Євгеновича, який неодноразово бував у зоні Операції об’єднаних сил, організовував виїзди кореспондентів на фронт, поважали не тільки ми, журналісти, а й військові. Тепло про нього висловились бійці 14–ї окремої механізованої бригади, що дислокується у Володимирі–Волинському.

Коли народився Богданко, Олександр носив Олену на руках.  Тепер сина та дружину він обійматиме з небес…
Коли народився Богданко, Олександр носив Олену на руках. Тепер сина та дружину він обійматиме з небес…

 «Людина, яка понад усе вірила в армію та нашу спільну ПЕРЕМОГУ, — йдеться у дописі прес–центру бригади на їхній сторінці у «Фейсбуці». — Людина, яка зробила все для того, аби військова преса (бригадні газети) із мрій перетворилася на реальність. І наша бригадна газета «Волинський щит» — доказ тому».

Військові 14–ї механізованої, шеврон якої Олександр Євгенович із гордістю носив, додають: «Він підтримував, допомагав, організовував… Він всюди був з нами: і на полігоні, і в районі ведення бойових дій. Він завжди казав: «Робимо, що можемо і що треба!».

Олександр Бухтатий сказав, що він так і не зміг стати «справжнім чиновником», бо в душі залишився журналістом…

Зазначимо, що в рамках започаткованого ним проекту «Реформовані ЗМІ — українській армії» наша редакція тісно співпрацювала з Олександром Бухтатим. Зокрема, ми разом розповсюджували в зоні ООС спеціальний випуск газети для бійців — «Фронтова читанка».

14-та волинська бригада стала для харків’янина Бухтатого рідною.
14-та волинська бригада стала для харків’янина Бухтатого рідною.

 Олександр Євгенович приїздив у волинський райцентр Горохів на презентацію фільму «Я вірю, що закінчиться війна» про захисників — військовослужбовців та волонтерів району, який відзняла відеогрупа нашої редакції. Потім організував перегляд цієї стрічки у прифронтовому Маріуполі. Тоді Олександр Бухтатий сказав, що він так і не зміг стати «справжнім чиновником», бо в душі залишився журналістом…

Провести його в останню путь і висловити співчуття дружині Олені та синові Богдану прийшли сотні людей у його рідних Близнюках на Харківщині, а також приїхали друзі з різних регіонів країни. На честь Олександра Бухтатого пролунав військовий салют.

P. S. Дізнавшись про смерть Олександра Євгеновича, не витримало серце його тещі. Олена Бухтата майже в один день втратила двох найдорожчих людей — чоловіка і маму…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel