Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«В діда висить,  в баби — сяє…»

Волинь-нова

«В діда висить, в баби — сяє…»

Ех, урізали сьогодні місця в «Цікавій» Грицьку Гарбузу у зв’язку з політичною рекламою. І хоч розумію, що президентські вибори у нас відбуваються раз на 5 років і це шанс усім газетам підлатати свій скромний бюджет, «мстя» моя буде страшною. Жартую. І запевняю: сумувати тиждень ми вам точно не дамо, бо місця на завдання таки відвоювали!

«Гарбуз із секретом» — 12 (2019)

«В діда висить, в баби — сяє, дід до баби досягає». Якщо дізнаєтеся про що говорить ця сороміцька українська загадка, одразу згадаєте популярну народну застільну пісню, яка асоціюється зі словом–відгадкою. У цій пісні згадується одна рослина і одна тварина. Але саме іменем тварини один вітчизняний політик назвав іншого вітчизняного політика. Світлину останнього (того, кого обізвали) ми і заховали у гарбузі. Щоправда, кажуть, вони вже подружилися у боротьбі проти ще одного діяча — чого не зробиш заради булави, і тепер асоціюються зі знаменитою байкою Крилова.

Чиє фото знаходиться у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 3 квітня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Наталія Мурахевич»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel