Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Пане Зеленський, скільки можна мовчати? Близький до влади Портнов відкрито залякує журналістів!

Андрій Портнов - поплічник Януковича. За повідомленнями ЗМІ, він також близький до голови Офісу Зленського Андрія Богдана та керівника ДБР Романа Труби.

112.

Пане Зеленський, скільки можна мовчати? Близький до влади Портнов відкрито залякує журналістів!

Редакція програми «Схеми» розцінює публікацію заступником глави АП президента-втікача Януковича Андрієм Портновим персональних даних водія програми як безпосередній тиск на команду «Схем»

Як передає Цензор.НЕТ, про це на сторінці у фейсбуці написала головний редактор «Схем» Наталія Седлецька. Наводимо її пост повністю.

«Після повернення Андрія Портнова до України з травня поточного року журналіст програми «Схеми»  Михайло Ткач досліджує вплив і зв'язки колишнього чиновника з новою українською владою.

31 жовтня Андрій Портнов у своєму телеграм-каналі звернувся до Михайла Ткача та програми «Схеми», опублікувавши персональні дані водія нашої знімальної групи - повні паспортні дані та домашню адресу, номери авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання.

Згодом повідомлення Портнова з детальними персональними даними, захищеними законом, поширив у своєму телеграм-каналі народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський.

Згодом повідомлення Портнова з детальними персональними даними, захищеними законом, поширив у своєму телеграм-каналі народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський.

Як очевидно із самого поста, Андрій Портнов, публікуючи персональні дані особи, усвідомлював, що це учасник знімальної групи програми «Схеми», а також те, що журналіст програми Михайло Ткач готує про нього журналістське розслідування.

Андрій Портнов і раніше публічно визнавав у своєму телеграм-каналі, що знає і розуміє, що саме журналіст Михайло Ткач готує про нього матеріал, для зйомок якого Михайло протягом останніх місяців використовує одні й ті ж самі автомобілі редакції.

Тому редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як безпосередній тиск на команду «Схем».

Редакція вважає дослідження зв’язків і впливу Андрія Портнова суспільно важливою інформацією, а особу Андрія Портнова публічною.

Тому ми не плануємо припиняти роботу над цією темою через тиск шляхом публікації персональних даних членів знімальної групи або через тиск в будь-який інший спосіб».

Ну раз є такі думки, то будемо йти на зустріч побоюванням і тепер публікувати дані про всі їхні автомобілі, персональні відомості про причетних співробітників одіозного ЗМІ, місця їх проживання, біографії, паспортні дані та інші реквізити до десятого коліна

Портнов відреагував на обурення журналістів: «Звичайно, наступного раз я вчиню ще чіткіше і креативніше, але ключовий сигнал цієї історії - стурбованість про розкриття їхніх особистих даних. Ну раз є такі думки, то будемо йти на зустріч побоюванням і тепер публікувати дані про всі їхні автомобілі, персональні відомості про причетних співробітників одіозного ЗМІ, місця їх проживання, біографії, паспортні дані та інші реквізити до десятого коліна», - написав він.

Портнов також закликав «своїх знайомих з аналогічними випадками поділитися своїми напрацюваннями з приводу незаконної діяльності щодо них». «Думаю, буде не зайвою і періодична показова прогулянка з біноклем біля місця проживання, аналіз приватного життя і ненав'язливий супровід в темний час доби в автомобілі з опущеними козирками і затемненим склом. Я сформую банк даних про кожного і буду оприлюднювати кожне прізвище, хто б не починав з цього приводу вити», - заявив Портнов.

Джерело: Цензор.НЕТ.
Telegram Channel