Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
РПЦ розірвала євхаристійне спілкування з главою Елладської церкви

«Тепер між православними греками та українцями немає жодних роз’єднуючих перепон».

Еспресо.

РПЦ розірвала євхаристійне спілкування з главою Елладської церкви

Російська Православна Церква цієї неділі припинила євхаристійне спілкування з главою Елладської Церкви

29 жовтня архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім II направив мирну грамоту Предстоятелю Православної церкви України Епіфанію (Думенко), в якій заявив про офіційне визнання очолюваної ним Церкви.

«Ми сказали, якщо Архиєпископ Афінський офіційно визнає український розкол, тоді його ім'я буде викреслено з диптихів Російської Православної Церкви. Що це означає? Це означає, що, коли Патріарх буде здійснювати Богослужіння, він не буде поминати Афінського Архиєпископа, як він вже не згадує Константинопольського Патріарха. Це означає, що ми припиняємо євхаристійне спілкування з Афінським Архиєпископом», - повідомив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон.

Це означає, що, коли Патріарх буде здійснювати Богослужіння, він не буде поминати Афінського Архиєпископа, як він вже не згадує Константинопольського Патріарха.

У той же час, додав він, це не означає, що РПЦ припиняє спілкування з усією Елладською Церквою. «Ми як і раніше будемо зберігати спілкування з усіма тими архиєреями, які не визнають український розкол, а такі в Елладській Церкві є», - зазначив митрополит.

28 жовтня Предстоятелю ПЦУ Епіфанію надійшов лист від Священного Синоду Елладської Православної Церкви за підписом Архиєпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма ІІ. Представники Елладської Церкви у ньому заявили, що визнають ПЦУ і тепер між ними та українцями немає жодних роз’єднуючих перепон.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel