Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Проєкт  #своє_горнятко молодіжної організації з Нововолинська визнаний найкращим у сфері екології

Взяти у кафе із собою чашку чи термокружку — зекономити паперові стаканчики

ФБ, Павло Медина

Проєкт #своє_горнятко молодіжної організації з Нововолинська визнаний найкращим у сфері екології

Молоді хлопці та дівчата демонструють, що є гарна альтернатива пластиковим та паперовим стаканчикам

Проєкт #своє_горнятко переміг у Конкурсі громадських ініціатив України як практика у сфері сталого розвитку та екології. Перемога показує визнання важливості кроків для збереження нашої планети, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Павло Медина, представник нововолинської команди Молодіжний центр «Нові крила».

«Показуємо, що легко відмовитися від використаня пластикових і паперових стаканчиків, використовуючи #своє_горнятко. І розповідаємо, чому такий маленький, здавлося б, крок дуже важливий,» -- пояснив Павло Медина  нашому виданню.

Зараз проєкт має дві основні ідеї. Одна з них -- зменшити кількість сміття за рахунок активності молоді (перейти на власне горнятко) та завдяки дій мережі закладів, які мотивують знижкою або іншими приємностями гостей зі своїм горнятком.
А інша -- це історії, якими діляться люди та організації через соціальні мережі використовуючи тег #своє_горнятко, який ми намагаємося розвивати. Ми хочемо там бачити, як історії з буденного життя людей, які перейшли на своє горнятко так і цікаві факти, які вкажуть на важливість цього кроку. З досвіду, дуже багато друзів та знайомих давно використовують свої горнятка і рахують це нормою і думають, що всі так роблять. Але це ж не так. 

«Показуємо, що легко відмовитися від використаня пластикових і паперових стаканчиків, використовуючи #своє_горнятко. І розповідаємо, чому такий маленький, здавлося б, крок дуже важливий,» -- пояснив Павло Медина  нашому виданню.

Головною метою, каже Павло Медина, ми бачимо зараз колоборацію з командами людей, з організаціями та зі всіма, хто хоче поділитися важливістю ідеї. Громадські ініціативи, молодіжні організації та центри стали першими інформаційними партнерами і вони почали розвивати мережу закладів на місцях. Адже молодь міста впершу чергу зацікавлена розвивати його та змінювати його на краще. Зі свого досвіду Медина каже: якщо місцевий бізнес бачить, що ця тема важлива для «своїх» він швидше включиться в проєкт.

За місяць буде опубліковано Каталог кращих молодіжних практик України 2019, де буде три нововолинські проєкти з 60, які увійшли до каталогу. 

 

Telegram Channel