Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Залізниці на Волині пройшов науковий пікнік

Микола Мороз розповів дітям, як не наступити на вибухонебезпечний предмет минулих воєн.

vl.dsns.gov.ua

У Залізниці на Волині пройшов науковий пікнік

Участь у заході взяли рятувальники

«Науковий пікнік в ОТГ» – захід із популяризації науки для дітей і молоді учора зустрічало село Залізниця Любешівського району, інформує Управління ДСНС у Волинській області.

Там були і численні експерименти, і досліди, і розвиваючі ігри та головоломки, і майстер-класи для любителів науки. Кожна дитина могла на хвильку спробувати себе у ролі рятувальника, сапера, лікаря, поліцейського.

Цей захід об’єднав багато однодумців, які навчали дітей ще й правилам безпеки життєдіяльності. Як не пройти повз людину, що лежить на землі, і надати їй першу медичну допомогу, скільки натискань на грудну клітку потрібно зробити під час серцево-легеневої реанімації, як накласти шийний комірець потерпілому при ДТП, правила накладання кровоспинного жгута (турнікету), що робити та як зафіксувати потерпілого для транспортування у лікувальний заклад розповідав лікар УДСНС України у Волинській області Василь Дерун.

Йшлося й про те,  що навіть у  землі під багаттям, розведеним на лісовій галявині, можуть причаїтися снаряди часів минулої війни, а діти, знайшовши випадково старий снаряд, не повинні підкладати боєприпаси у багаття, випробовувати їх на міцність ударами, намагатися розібрати, приносячи додому, у двір, до школи.  

Оскільки природна цікавість спонукає часто дітей за межами дому чи школи до небезпечних експериментів, рятувальники свої зусилля направили на навчання школярів правилам поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.


Рятувальники свої зусилля направили на навчання школярів правилам поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.
 

Працівник групи піротехнічних робіт управління ДСНС України у Волинській області Микола Мороз розповів, як не наступити на вибухонебезпечний предмет минулих воєн, навіть не підозрюючи про це. Йшлося й про те,  що навіть у  землі під багаттям, розведеним на лісовій галявині, можуть причаїтися снаряди часів минулої війни, а діти, знайшовши випадково старий снаряд, не повинні підкладати боєприпаси у багаття, випробовувати їх на міцність ударами, намагатися розібрати, приносячи додому, у двір, до школи. Сапер ДСНС пояснював учням наслідки подібних дій, роз’яснив правила поведінки у таких ситуаціях.

Telegram Channel