Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
РПЦ самоізольовується від світового православ’я

Патріарх РПЦ Кіріл.

Цензор.НЕТ

РПЦ самоізольовується від світового православ’я

Визнання Олександрійським патріархом Православної церкви України (ПЦУ) унеможливлює його поминання патріархом Кирилом, заявляють у Московському патріархаті

 «Російська православна церква глибоко засмучена інформацією про рішення Олександрійського патріарха Феодора визнати Епіфанія Думенка як керівника Православної церкви України і поминанням його імені в диптихах Олександрійської церкви. Це означає, що поминання імені Олександрійського патріарха не зможе тривати при здійсненні патріарших богослужінь у Російській православній церкві», - сказав в  заступник голови синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків протоієрей Микола Балашов, передає Цензор.НЕТ.  За його словами, Священний синод Московського патріархату розгляне повідомлення для ухвалення подальших рішень.

Це означає, що поминання імені Олександрійського патріарха не зможе тривати при здійсненні патріарших богослужінь у Російській православній церкві.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що предстоятель ще однієї Православної церкви - Олександрійської – патріарх Феодор ІІ визнав ПЦУ, згадавши у літургії ім'я її керівника Епіфанія як предстоятеля однієї з помісних Православних церков.

 

Джерело: Цензор.НЕТ.
Telegram Channel