Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Для волинських медиків  провели семінар-тренінг щодо профілактики дифтерії

Лікарі посилять епіднагляд.

Волинський ОЛЦ МОЗ України

Для волинських медиків провели семінар-тренінг щодо профілактики дифтерії

Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації разом з ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» 11 листопада 2019 року проведено семінар- тренінг на тему: «Дифтерія. Епідемічна ситуація, профілактика, діагностика та лікування».

Мета семінару вирішення питань посилення епіднагляду  за дифтерією та імунізації  проти  неї.

Для участі в семінарі запрошені  головні лікарі ЦПМСД, завідувачі амбулаторіями ЗПСМ, заступники головних лікарів, директори з медичних питань, завідувачі інфекційними стаціонарами/відділеннями, лікарі-інфекціоністи, керівники відокремлених структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та лікарі-епідеміологи.

Епідеміолог наголосила на  важливості  ранньої діагностики дифтерії  у осіб з  гострою ЛОР — патологією та можливістю обстеження таких хворих  в бактеріологічних лабораторіях   ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

В.о.директора ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»  Наталія Янко, ознайомила присутніх з  епідемічною ситуацією з дифтерії в Україні та області, наголосила про «зони ризику» та важливість діагностичних обстежень, з метою раннього виявлення випадків дифтерії.

Лікар – епідеміолог відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Беата Серватович та завідувачі бактеріологічною лабораторією ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»  Наталія Крайванович і вірусологічною лабораторією —  Ольга Полухтович розповіли учасникам семінару про критерії обліку та реєстрації хворих на дифтерію та осіб з підозрою на це захворювання, підходами до бактеріологічної діагностики дифтерії (відбір проб, транспортування  проб тощо), вимоги до  проведення епідемічного нагляду за дифтерією в області. Епідеміолог наголосила на  важливості  ранньої діагностики дифтерії  у осіб з  гострою ЛОР — патологією та можливістю обстеження таких хворих  в бактеріологічних лабораторіях   ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Присутні отримали відповіді на  запитання,  відбувся обмін думками, напрацьовані подальші кроки  щодо реалізації профілактичних і  протиепідемічних  заходів.

 

 

Джерело: Волинський ОЛЦ МОЗ України
Telegram Channel