Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку відбудеться XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Автори фільму досліджують створення міфу про Донбас.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку відбудеться XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Фільм режисера Ігоря Мінаєва «Какофонія Донбасу» відкриває XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Перегляд фільму та обговорення порушених у ньому тем і проблем відбудеться 22 листопада у Палаці культури міста Луцька за участю продюсера Юрія Леути, інформує Луцька міська рада. Початок о 18:00.

Використовуючи архівні матеріали документального та ігрового кіно, автори фільму досліджують створення міфу про Донбас. Вони показують нам життя очима радянської пропаганди і життя реальне, приховане від зайвих поглядів. У фільмі використані кадри страйку шахтарів, а також записи інтерв'ю з колишніми жителями Донбасу, які стали очевидцями і постраждали від російської агресії. Їм обіцяли, що життя буде симфонією праці, радості й добробуту, але виявилося оманою й маніпуляцією. Симфонія Донбасу перетворилася на какофонію.

У фільмі використані кадри страйку шахтарів, а також записи інтерв'ю з колишніми жителями Донбасу, які стали очевидцями і постраждали від російської агресії. Їм обіцяли, що життя буде симфонією праці, радості й добробуту, але виявилося оманою й маніпуляцією.  

Детальніше з програмою кінопоказів на Волині можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA, а також у соцмережах Мандрівного фестивалю Docudays UA на Волині.

Організатор кінопоказу – Волинський прес-клуб. Партнери: Палац культури міста Луцька, департамент культури Луцької міської ради.

Telegram Channel