Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Представництво ЄС в Україні ділилось досвідом у Рожищі

Спікер відповів на всі запитання присутніх й проконсультував представників шкіл міста та Рожищенського коледжу ЛНУВМБ імені С. З. Гжицького, в яких грантових програмах їм найкраще брати участь.

SONY DSC

rozhrada.gov.ua

Представництво ЄС в Україні ділилось досвідом у Рожищі

Рожище відвідала делегація Представництва Європейського Союзу

Найперше гості завітали до Рожищенського ліцею №4, де провели брейн-ринг на європейську тематику – гру, яка має на меті в інтерактивний спосіб покращити знання про історію Європи, її політичне, економічне, культурне життя. Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Опісля делегація Представництва ЄС зустрілися з держслужбовцями, освітянами та представниками культури в приміщенні Рожищенської міської ради. У вітальному слові міський голова В’ячеслав Поліщук відзначив, що Рожище раде вітати представників ЄС та подякував поважним гостям, що серед переліку міст, вони обрали саме наше.

Як зазначив представник ЄС в Україні Станіслав Корольков, багато хто не користується грантовими програмами, бо часом не вистачає проєктних потужностей, а часом просто не має інформації, що такі програми існують. І саме тому організовуються такі інформаційні заходи, аби розповісти про можливості, які є в освіті, в культурі, в економіці, щоб організації могли просто зателефонувати координаторам програм, дізнатися історії успіху і користуватися ними.

Зупинились на програмах «Horizon 2020»; «COSME», яка складається із 22 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками; «Erasmus+», що підтримує проєкти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту, а також детальніше розглянули цікавий проєкт у сфері культури – «Креативна Європа». 

Спікер представив увазі присутніх презентацію «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС», яка містила перелік європейських програм та проєктів, участь у яких можлива для кожного освіченого, креативного українця.

Зокрема, зупинились на програмах «Horizon 2020» – найбільшій рамковій програмі ЄС з фінансуванням науки та інновацій, а також втілення їх у бізнесі; «COSME», яка складається із 22 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками (полегшення виходу на зовнішні ринки; поліпшення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу); «Erasmus+», що підтримує проєкти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту, а також детальніше розглянули цікавий проєкт у сфері культури – «Креативна Європа».

Візит відбувся в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яка спрямована на підвищення рівня обізнаності українців щодо політики Європейського Союзу, відносин між Україною і ЄС та угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Telegram Channel