Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Львові відновили діяльність кінних карет

Відтепер встановлять камери на маршруті кінних екіпажів.

lviv.sq.com.ua

У Львові відновили діяльність кінних карет

Таке рішення прийняла комісія з туристичного навантаження

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, передає lviv.sq.com.ua.

12 листопада, на позаплановому засіданні, комісія з туристичного навантаження розглянула питання функціонування кінних карет у Львові. Після годинного обговорення та заслуховування всіх сторін прийнято рішення відновити їхню діяльність.

Нагадаємо, після трагічного інциденту, що трапився у центрі Львова 2 листопада, коли, через запуск феєрверку невідомими особами, постраждала дівчина та довелось евтаназувати коня, було тимчасово призупинено функціонування кінних карет.

Кінь був тренований, він знімався в фільмах, брав участь у постановках з різного роду спецефектами, тобто він був готовий. Тому особа, дії якої спричинили таку ситуацію, має бути притягнута до відповідальності.

«Наголошу на кількох аспектах, на яких ми акцентували увагу. Ми до цього рішення додали 6 пунктів. Це і пункт, який стосується безпеки, — встановлення камер на маршруті кінних екіпажів; пункт, який стосується інформаційної просвітницької кампанії; пункт щодо пропрацювання можливості та доцільності облаштування кишень в місцях посадки-висадки; перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС, тощо.

Ми точно маємо розуміти, і не потрібно, щоб хтось зміщував акцентів, — тобто причиною стала стороння дія, коли хтось запалив феєрверк і цей феєрверк спричинив відповідну реакцію. Як посвідчили сьогодні на засіданні, цей кінь був тренований, він знімався в фільмах, брав участь у постановках з різного роду спецефектами, тобто він був готовий. Тому особа, дії якої спричинили таку ситуацію, має бути притягнута до відповідальності», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії.

Також за 3 місяці у місті перевірять ще раз, як проводять цю діяльність у Львові.

Telegram Channel