Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі реконструюють стадіон «Локомотив»

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву» буде зведено і повноцінний стадіон.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі реконструюють стадіон «Локомотив»

Кошторисна вартість першого етапу будівництва становить понад 32 мільйони гривень

Будівельники ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536»  у новозведених підтрибунних приміщеннях штукатурять стіни, заливають бетонну стяжку, встановлюють вікна у роздягальнях, інформує Ковельська міська рада. Також завершують монтувати накриття над глядацькими трибунами та залізобетонні конструкції, де будуть влаштовані пластикові сидіння.  

Нагадаємо, що це перший етап будівництва. Його кошторисна вартість 32, 5 мільйона гривень. Саме на це Ковель отримав європейські гроші — понад 826 тисяч євро. Решту буде спрямовано з бюджету міста.

Розпочато роботи і другого етапу —  нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Їх вартість — понад 38 мільйонів гривень.  

Ковель разом з польським та білоруським містами-тезками Щучин виграли фінансування на реалізацію спільного міжнародного проєкту «Транскордонні центри діалогу культур Польща–Білорусь–Україна» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу. Він передбачає створення такого культурного центру саме на базі стадіону «Локомотив».

Розпочато роботи і другого етапу —  нове будівництво мереж електропостачання, водопостачання, каналізації та водовідведення. Їх вартість — понад 38 мільйонів гривень. Майже вісім - передбачено у місцевій казні на цей рік. Місто розраховує отримати субвенцію з Державного бюджету.

У Ковелі сподіваються, що крім центру діалогу культур, на місці колишнього «Локомотиву» буде зведено і повноцінний стадіон з легкоатлетичними доріжками, здійснено благоустрій території, облаштовано парковки.

Telegram Channel