Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Збудував теплий дім для пухнастиків

Гроші на «котячий» дім виділили з сімейного бюджету.

Суспільне медіа

Збудував теплий дім для пухнастиків

У Дніпрі автослюсар Дмитро Колоколов збудував оселю з підігрівом для безпритульних кішок. Встановив її на клумбі, якраз під вікном власної квартири - щоб вивести звідти дріт і під’єднати будинок до електрики. У котячій оселі є опалення, і в морози коти зможуть у ньому грітися

Після встановлення будинку першою у ньому оселилася кішка Муся. І більше нікого не пускає, каже Дмитро Колоколов. Хоча він будував оселю на п’ятьох. Чоловік має надію: коли вдарять морози, інші коти таки потіснять Мусю. Оселя ж опалюється.

«Зробив його із фанери, утеплив полістеролом, обшив: декорація у вигляді зрубу -це держаки від лопат, розрізані навпіл і всередині утеплення-інфрачервона плівка. Дріт через вікно заходить у квартиру і вмикається у розетку. Там є регулятор температури, якщо  дуже холодно, то він працює на повну, якщо ж нуль градусів, то на мінімумі», – каже Дмитро Колоколов.

Найголовнішою була ідея, а не бюджет. Ми його почали робити, щоб котам було тепло.

Будинок обійшовся Дмитрові в 2,5 тисячі гривень. Їх, каже, взяв із сімейного бюджету. Дружина не була проти, бо й сама любить кішок. Каже, ніяких грошей для них не шкода.

«Найголовнішою була ідея, а не бюджет. Ми його почали робити, щоб котам було тепло. Складно переоцінити цінність і важливість такого прихистку для безпритульних котиків, тому що багато з них просто не переживають зиму», – зауважує Ольга Конопльова.

Дмитро Колоколов каже: якщо усі коти облюбують будиночок і їм стане затісно, він збудує ще один.

 

Telegram Channel