Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Турійські ОТГ з'явився відповідальний за озеро: лебеді задоволені

Небайдужих турійчан просять доєднуватися до облаштування спільного місця відпочинку і подавати свої ідеї у селищну раду.

turiyska.gromada.org.ua

В Турійські ОТГ з'явився відповідальний за озеро: лебеді задоволені

Водойму восени облюбували чотири пари пернатих

Купальний сезон на Турійському озері давно закритий. Нині в ОТГ намічають плани на майбутнє.

Цього літа місію доглядати за Турійським озером доручили місцевому мешканцю Володимиру Василюку. Перед купальним сезоном тут спорудили альтанки-грибочки з дерев’яними столами та лавами, які на замовлення Турійської селищної ради виготовило житлово-комунальне господарство. Нині турійчани там влаштовують пікніки.

До наступного сезону потрібно повністю перебудувати місток на озері.

Володимир Васильович зауважує, що тепер відпочивальники сміття майже не розкидають, недопалки залишають у попільничках, спеціально прилаштованих на столах, а сміття в урнах. А ще тут дещо оновили дитячий майданчик.

- До наступного сезону потрібно повністю перебудувати місток, ділиться бажаним Володимир Василюк. – Металічні понтони зпіржавіли і не мають ніякого вигляду. Хоч ми його і підремонтовували... Буде добре, якщо взимку вдасться встановити палі, а дерев’яний настил можна буде зробити пізніше. Можна було б, щоб молодята тут робили фото сесії.

Місточки для рибалок теж планують підрихтувати. Володимир Васильович розповів, що в озері водиться багато щук, окунів, а ще краснопірка, линок, плотва.

А от природнім очисником від рослинності міг би стати білий амур. Проте зариблення озера цією рибою потребує чималих коштів.

Джерело: Офіційний сайт Турійської ОТГ.
Telegram Channel