Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Жителі російського міста вийшли на мітинг проти мера з «ДНР»

Оце і є той самий Трапезников…

Фото riakalm.ru.

Жителі російського міста вийшли на мітинг проти мера з «ДНР»

«Трапезникова ми сном і духом не знали. Людина паскудної репутації, нас це обурило»

Жителі російського міста Еліста вийшли на мітинг за відставку мера Дмитра Трапезникова, раніше одного з керівників терористичної організації «ДНР». Ініціатори акції заявили, що в ній узяли участь близько двох тисяч осіб, пише lb.ua з посиланням на «МБХ медиа».

Основними вимогами акції були відсторонення Трапезникова, зміна кадрової політики в цілому, а також прямі вибори мера. «Ми вимагаємо прозорості, Трапезникова ми сном і духом не знали, нам привезли. Людина паскудної репутації, нас це обурило», – зазначив один з ініціаторів акції Бадма Бюрчієв.

Нагадаємо, що кандидатуру Трапезникова як «антикризового менеджера» для Елісти запропонував глава Республіки Калмикія Бату Хасиков.

Кандидатуру Трапезникова як «антикризового менеджера» для Елісти запропонував глава Республіки Калмикія Бату Хасиков.

Уродженець Краснодара Дмитро Трапезников 1982 року переїхав з родиною в Донецьк. Працював там організатором масових заходів, 2005 року очолював фан-клуб ФК «Шахтар» (менеджер із роботи з фан-рухами). З 2010 по 2012 рік працював заступником голови районної ради Петровського району міста Донецька. З 2012 року і до початку бойових дій на Донбасі очолював торговий дім «Укоопзовнішторг».

У 2014-му перейшов на бік терористичної організації «ДНР» і займав різні посади в окупаційній адміністрації Донецька. З грудня 2014 року працював в «адміністрації» ватажка «ДНР» Олександра Захарченка, а у квітні 2016 року перейшов у «раду міністрів ДНР».

У вересні 2018 року близько тижня займав посаду ватажка «ДНР» після вбивства Захарченка.

Еліста розташована за 500 км на південний схід від Донецька. Це невелике місто з населенням приблизно 100 тисяч осіб.

Telegram Channel