Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Міністерка освіти натякає на контрактну роботу вчителів

Вчитель за бажанням може укладати контракт зі школою.

Освіта

Міністерка освіти натякає на контрактну роботу вчителів

Ганна Новосад вважає ймовірним перехід роботи педагогів на контракт

Про це вона сказала в інтерв'ю Цензор.Нет, пише Освіта, відповідаючи на запитання щодо якості викладання в українських школах.

«Вчитель за бажанням може укладати контракт зі школою. В ідеалі з часом взагалі маємо перейти на контрактну основу роботи вчителів, де дуже чітко описуються обов’язки усіх сторін і права усіх сторін. Але що стосується якісного викладання, то дуже складно прописати до деталей у контракті, що ти маєш викладати на уроці. Як на мене, питання того, наскільки якісно і цікаво викладає вчитель – це також фактор постійного професійного зростання і підвищення кваліфікації», - сказала міністр освіти.

«Що вони вивчили в університеті 30 років тому, і що їм раз на 5 років вкладають в інституті післядипломної освіти в голову - те вони дуже часто і ретранслюють».

За її словами, необхідно побудувати систему, яка б давала вчителю можливості професійного зростання.

«Тому що дуже багато нарікань на те, що вчителі щось не так викладають, в тому числі з’являються через те, що немає насправді доступу до сучасних професійних методик викладання, до сучасного змісту, який змінюється. От що вони вивчили в університеті 30 років тому, і що їм раз на 5 років вкладають в інституті післядипломної освіти в голову - те вони дуже часто і ретранслюють», - сказала Ганна Новосад.

Також вона наголосила, що Міністерство освіти рухається у напрямку, щоб у вчителів була можливість підвищувати свій фаховий рівень і отримувати нові і сучасні навички.

Telegram Channel