Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Діти Володимира-Волинського на день взяли владу у свої руки

Школярі дізналися, як обслуговує ЦНАП

Володимир-Волинська міськрада

Діти Володимира-Волинського на день взяли владу у свої руки

Учні сиділи у депутатських кріслах і розпитували про управління міського голову

Підтримуючи ініціативу ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей і молоді», Володимир-Волинська міська рада взяла участь у цьому важливому міжнародному русі. Загалом же «Дитячі сесії» в Україні провели 25 громад, в яких керівники органів місцевого самоврядування, департаментів та управлінь на один день поступилися своїм місцем дітям і прислухалися до їхніх порад щодо ухвалення ключових рішень.

Лідери учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Володимира-Волинського мали можливість побути на місці керівників і зазирнути за куліси управлінських процесів. Акція розпочалася о 8:00 у малому залі міськради з наради, у якій взяли участь школярі.

Активну молодь запросили на щирий і відкритий діалог з міським головою Петром Саганюком. В короткому повідомленні він розповів, як став міським головою, та докладніше ознайомив підлітків з роботою органу місцевого самоврядування.

Під час діалогу лунало чимало побажань і пропозицій щодо розвитку спорту, реалізації ідей дітей, інших позитивних змін у Володимирі-Волинському. Старшокласників хвилювали питання забезпечення школи №2 спортивним майданчиком, створення арт-простору для молоді, де б вона могла навчатись реалізовувати проєкти, створення в місті притулку для тварин тощо.

Активну молодь запросили на щирий і відкритий діалог з міським головою Петром Саганюком. В короткому повідомленні він розповів, як став міським головою, та докладніше ознайомив підлітків з роботою органу місцевого самоврядування.

Зустріч пройшла у довірливій та теплій атмосфері, жодне питання дітей не залишилось поза увагою міського голови. Наприкінці заходу він подякував учням за активність та приємне спілкування.

Далі лідерам учнівського самоврядування провели навчальну екскурсію до Центру надання адміністративних послуг. Директор установи Алла Троць люб‘язно ознайомила підлітків із сервісами, переліком послуг, режимом роботи, можливостями доступу до інформації людей з різними потребами. Дітей цікавили кваліфікаційні вимоги до кандидатів на зайняття вакантних посад в ЦНАПі, особливості роботи на рецепції, питання універсальності адміністраторів. 

Учні мали можливість дізнатися більше інформації про порядок надання послуг, а також відвідали зали, в яких відбувається прийом документів.

Також діти побували у відділах державної реєстрації, майнових і земельних ресурсів. Керівники відділів Ольга Козачук та Лариса Процька розказали про свою роботу та завдання, які стоять перед ними на найближчий час.

Юні  «депутати» дізналися, скільки народних обранців працює у міській раді, як ухвалюються важливі для міста рішення, мали можливість ознайомитися з системою голосування і навчилися нею користуватися.

Telegram Channel