Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Європейські лідери підтвердили, що двері Євросоюзу відкриті для України, – Петро Порошенко

Порошенко: «Позиція надзвичайно важлива для нас те, що лідери європейських країн – члени ЄНП підтвердили, що двері Європейського Союзу відкриті для України».

ЄС.

Європейські лідери підтвердили, що двері Євросоюзу відкриті для України, – Петро Порошенко

У підсумковій резолюції саміту Європейської народної партії засудили російську агресію проти України та підтвердили, що двері Європейського Союзу відкриті для нашої держави, – наголосив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко в коментарі журналістам з кулуарів саміту

«Позиція надзвичайно важлива для нас те, що лідери європейських країн – члени ЄНП підтвердили, що двері Європейського Союзу відкриті для України», – розповів політик про суть підсумкового документу саміту.

Також, за його словами, знайшли підтримку ініціативи, з якими вийшла партія «Європейська Солідарність», і Євросоюз буде вітати нашу країну, коли ми виконаємо своє домашнє завдання.

За його словами, у підсумковому документі йдеться про продовження співпраці в рамках Східного партнерства. «Прийнято рішення, що ця співпраця точно продовжується, особливо з країнами трійки – Україна, Грузія Молдова», – додав Порошенко.

«Незважаючи на те, що декому не подобається, але принцип «більше за більше». Чим більше ми зробили реформ, тим більше ми маємо отримати від Європейського Союзу», – переконаний Петро Порошенко.

«Незважаючи на те, що декому не подобається, але принцип «більше за більше». Чим більше ми зробили реформ, тим більше ми маємо отримати від Європейського Союзу», – переконаний Петро Порошенко.

За словами лідера партії, продовжується підтримка ініціатив і щодо єдиного цифрового ринку, і щодо єдиного митного простору, і  щодо єдиного візового простору. «Думаю, що ці ініціативи, які були запропоновані рік тому, знайдуть своє відображення», – зазначив політик.

П’ятий президент України також наголосив на важливості чіткого визначення в резолюції саміту ЄНП російської агресії проти України.

«На сьогоднішній день, коли дивним чином в повідомлені прес-служби Кремля щодо підготовки Нормандського формату вони стверджують про те, що «их там нет и не было», саме завдячуючи позиції Європейської народної партії, яка рішуче засуджує і незаконну анексію Криму, і незаконну агресію проти нашої держави на сході України, росіяни вже нікого не обдурять», – підкреслив Петро Порошенко. «Це ще раз підтверджує позицію – не вірте Путіну», – сказав він.

 «Той факт, що сьогодні засуджено російську агресії, що сьогодні вітають вступ України до Євросоюзу і НАТО є одним із основних підсумків резолюції.  Двері Євросоюзу відкриті – це потужна мотивація для України для того, щоб ці реформи продовжувати», – резюмував Порошенко.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel