Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному виявили «забетоновані» туї

Дерева на бетоні не прижилися.

Оксана Майборода

У Рівному виявили «забетоновані» туї

Зрізавши розлогі липи на вулиці Симона Петлюри, підрядник, який займався облаштуванням автостоянки в тому місці, пообіцяв, що натомість посадить туї. І виконав обіцянки. Тільки от дерева всохли за сезон. Активісти-екологи з'ясували причину їх всихання

 Про всохлі дерева розповіла координаторка громадської ініціативи «Сад історій у Рівному» Оксана Майборода, передає «Рівне вечірнє».

«На Петлюри в 2017 році задля влаштування парковки зрізали липи, які були в гарному стані, не кроновані, давали тінь і прохолоду пішоходам. Зараз ця парковка є прикладом як не варто робити, бо проїзд вулицею став ще небезпечнішим.

Сьогодні ми дошкребли до дна і не змогли посадити наші дерева там, бо під трьома лунками бетон, а дві влаштовані на мережах!

Але не про це.

Крупноміри після ремонту замінили туями, які за літо висохли. Звичайно, ми хотіли б це виправити і ще на стадії ремонту придивлялась, де можна буде посадити щось нормальне.

І от сьогодні ми дошкребли до дна і не змогли посадити наші дерева там, бо під трьома лунками бетон, а дві влаштовані на мережах! Це що на думці було у проектантів чи виконавців, коли таке «озеленення» нам підсунули?

Сподіваюсь, що це так не зійде з рук! Бо це просто сміх з рівнян, які за це «покращення» заплатили з бюджету більше мільйона», – зазначила активістка.

Telegram Channel