Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нововолинська молодь подорожувала у світ професій

На кожному рівні учасників чекали захоплюючі завдання, творчі конкурси.

novovolynsk-rada.gov.ua

Нововолинська молодь подорожувала у світ професій

Пройшов профорієнтаційний квест «Обираючи майбутнє»

Метою гри є ознайомлення учнівської молоді із змістом різних видів трудової діяльності, актуальними професіями, за якими вони можуть знайти роботу в рідному місті, сприяння професійному самовизначенню, розширення уявлень про світ професій, повідомляє Нововолинська міська рада.

Директор Нововолинської міської філії Волинського обласного центру зайнятості Ігор Кантор, заступник начальника відділу організації профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Ірина Гребєнщикова, директор Нововолинського міського палацу культури Марія Олійчук та начальник відділу у справах молоді та спорту Нововолинської міської ради Тетяна Супрунюк привітали учасників з початком  подорожі у світ професій.

За правилами квесту, учасникам гри необхідно було пройти 7 локацій, де представники підприємств знайомили з професійним складом фахівців, особливостями різних професій та озвучували завдання, яке потрібно виконати.  

Учні утворили дві команди «Фаєри» та «Еврика», ознайомилися з правилами гри та отримали карту і маршрутні листи. За правилами квесту, учасникам гри необхідно було пройти 7 локацій, де представники підприємств знайомили з професійним складом фахівців, особливостями різних професій та озвучували завдання, яке потрібно виконати. Вони ж оцінювали правильність виконання завдання та виставляли бали в маршрутному листі.

Прибувши на локацію, цікавість, азарт, командний дух ще більше підсилювався. «Було неймовірно цікаво», - ділилися враженнями учасники. На кожному рівні їх чекали захоплюючі завдання, творчі конкурси: учасникам необхідно було за сервірувати стіл, назвати якомога більше складових деталей автомобіля, скласти якомога більше слів, які використовує у своїй роботі працівник ательє, розгадати кросворд «Різноманіття квітів», одягнути протигаз, спробувати себе в ролі акторів та за поданим сценарієм зіграти невеличку театральну виставу. А виконуючи завдання придумати «Професію майбутнього», молодь вразила своєю логікою, винахідливістю та креативністю.

Директор Нововолинської міської філії Волинського обласного центру зайнятості Ігор Кантор зазначив, що проведення таких заходів допомагає школярам відчути власну відповідальність перед вибором професії і усвідомити, що кожен з них у майбутньому обере для себе справу, яка буде приносити задоволення.

Всі учасники квесту отримали подарунки та подяки служби зайнятості, а переможці отримали призи.

Telegram Channel