Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Депутати Любешівської громади – за створення району з центром в Маневичах

Депутати за створення четвертого району.

LubOTG

Депутати Любешівської громади – за створення району з центром в Маневичах

Сьогодні, 26 листопада 2019 року, на засідання чергової  сесії Любешівської селищної ради на порядку денному розглядалося питання: «Про звернення депутатів Любешівської селищної ради до Президента України, Верховної Ради України, народних депутатів України Констанкевич І.М., Івахіва С.П., Гузя І.В., Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради щодо створення четвертого району Волинської області»

Якщо рішення про створення четвертого району на постійних комісіях було підтримано депутатами одноголосно, то думки з приводу, де має бути центр району, в Маневичах чи Камінь-Каширську,  розійшлися.

Перед тим, як розпочати голосування, селищний голова Олег Кух  (який до того ж є членом регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового та субрегіонального рівнів Волинської області) надав слово нашим сусідам з  Камінь-Каширська. На засідання селищної ради приїхали в.о. голови райдержадміністрації Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус та депутат обласної ради від Камінь-Каширського району Валерій Дунайчук. Представники сусіднього району просили підтримати пропозицію, яку надала робоча група до КМУ -  з центром у Камінь-Каширську. До того ж голова К-Каширської районної ради Віктор Сус зазначив, що через такі розбіжності в поглядах і відсутність спільної думки та погодження є загроза того, що четвертий район взагалі можуть не створити.

За поправку з центром в Маневичах проголосували – «За» -  20;  «Проти» - 5; «Утримались» - 2. 

Аби визначитись з цим питанням перейшли до голосування.

За поправку з центром в Маневичах проголосували – «За» -  20;  «Проти» - 5; «Утримались» - 2. Поправку з центром в Камінь-Каширську не підтримали - «За» -  7;  «Проти» - 17»; «Утримались» - 3. 

Після цього більшістю голосів депутати  підтримали Звернення Маневицької районної ради до Президента України, Верховної Ради України, новообраних народних депутатів України Констанкевич І. М., Івахіва С. П., Гузя І. В., Палиці І. П., Рубльова В. В., Кабінету Міністрів України, Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації щодо створення району із центром у смт Маневичі.

Джерело: Любешівська громада
Telegram Channel