Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Де буде базова лікарня: у Нововолинську чи Володимирі-Волинському?

Базова лікарня другого рівня, яка надаватиме спеціалізовану допомогу, буде у Нововолинську.

novovolynsk-rada.gov.ua

Де буде базова лікарня: у Нововолинську чи Володимирі-Волинському?

На засіданні госпітальної ради, яке відбулося 26 листопада, розглядалося питання щодо перспективного плану розвитку Нововолинського госпітального округу

До цього працювала робоча група, яка дала свої пропозиції. У її складі – головні лікарі Нововолинська, Володимир-Волинська, Іванич та Локач і по одному представнику з органів місцевого самоврядування, інформує Нововолинська міська рада. До речі, Нововолинськ у цій робочій групі представляють перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський та директор КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» Віктор Мороз.

Дискусійним було обговорення питання щодо місця розташування базових лікарень другого та першого рівнів. Представники з Володимир-Волинського наполягали на тому, аби подати на затвердження в обласне управління охорони здоров’я, відповідно – у Міністерство охорони здоров’я України ­ – дві базові лікарні другого рівня, зокрема, у Нововолинську та у Володимирі-Волинському, або ж у цих містах створити базові лікарні першого рівнів.

За результатами голосування 11 членів госпітальної ради із 20 підтримали пропозицію нововолинців про те, що базова лікарня другого рівня, яка надаватиме спеціалізовану допомогу, буде у Нововолинську, а базова лікарня першого рівня – у Володимир- Волинському.  

За словами Андрія Сторонського, на 2 базові лікарні другого рівня не вистачає населення, адже в Нововолинський госпітальний округ входить менш як 200 тисяч населення, а така лікарня розрахована на 120 тисяч населення.

«Якщо б ми зініціювали тільки 2 базові лікарні першого рівня, то мешканці Нововолинського госпітального округу, куди входить 2 міста і 4 райони, не змогли б отримувати спеціалізовану допомогу. Адже лікарня, яка знаходиться в межах округу, не буде сертифікована як така, що надає спеціалізовану допомогу», - розповів Андрій Сторонській.

У процесі тривалих дискусій все ж таки досягнули  консенсусу. І за результатами голосування 11 членів госпітальної ради із 20 підтримали пропозицію нововолинців про те, що базова лікарня другого рівня, яка надаватиме спеціалізовану допомогу, буде у Нововолинську, а базова лікарня першого рівня – у Володимир- Волинському.

Лікарні, які надаватимуть планову, реабілітаційну, хоспісну допомогу знаходитимуться в Іваничах та Локачах. Саме таке рішення буде надіслане у вищестоящі інстанції.

Telegram Channel