Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
 На Волині буде всього один госпітальний округ?

На Волині успішно триває підготовка до другого етапу реформування медицини.

Фото з відкритих джерел

На Волині буде всього один госпітальний округ?

Нагадаємо, в області планували створити їх три – з центрами у Луцьку, Ковелі та Володимирі-Волинському

Нині ж у планах Кабінету Міністрів переглянути межі округів і скоротити їхню кількість. Про це йшлося, серед багатьох інших проблем, під час зустрічі керівництва області з директоркою Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яною Возницею та її заступником Володимиром Мельничуком.

Гості відзначили, що на Волині успішно триває підготовка до другого етапу реформування медицини. Йдеться про автономізацію лікувальних закладів ІІ та ІІІ рівня, яка в області становить 100%, отримання ними ліцензій, забезпечення обладнанням тощо.

На Волині успішно триває підготовка до другого етапу реформування медицини.

— Ліцензії ваші заклади отримали, комп’ютеризація відбувається швидко, бо ви маєте підтримку влади всіх рівнів. Потрібно усвідомити, що всім закладам допомогти не вдасться. Лікарням, які можуть запропонувати невеликий пакет послуг, буде недостатньо тих коштів, які оплачуватиме НСЗУ. Тому саме на плечі органів місцевого самоврядування та державної влади на місцях ляже відповідальність за утримання цих закладів, —  зазначила директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця.

Представниця Національної служби здоров’я вважає, що найефективніше було б створити один-єдиний волинський  госпітальний округ. Також вона наголосила на важливості укладення декларацій з сімейними лікарями. На Волині таких угод вже є близько 900 тисяч.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel