Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Олена Медведєва з інтригою та сюрпризами презентувала «Крамницю часу»

Олена Медведєва з маленькими читачами

Радіо ТРЕК

Олена Медведєва з інтригою та сюрпризами презентувала «Крамницю часу»

Це казка-новела про чарівну крамницю годинникаря Юліана, в якій продають час

Він тут – довгий і короткий, зимовий і літній, ранковий і вечірній, з різними запахами і кольорами.

Але всі купують минулий або майбутній час. А ось теперішній, який письменниця називає найціннішим і найщасливішим, попитом не користується.

Аж доки не прийшла у крамницю дівчинка, яка вирішила купити весь теперішній час. Для чого чи для кого він їй потрібен?

Олена Медведєва тримала інтригу. Адже для цього потрібно прочитати її книгу.

Презентація казки відбулася у книгарні «Дружба» комунального підприємства «Рівнекнига». На неї прийшли школярі, приїхали бандуристи – вихованці Олександрійської школи мистецтв, які здійснювали музичний супровід заходу.

Тож кожен, хто прийшов на захід – і малий, і великий – отримав маленький подаруночок: заколки, резинки для волосся, іграшки.

Олена Медведєва разом із викладачем дитячої студії «Фарбований лис», художницею Наталією Серветник, яка ілюструвала її «Крамницю часу», розповіли, як створювали казку з допомогою слів і малюнків. Запропонували дітям пофантазувати на тему, чим може пахнути різний час.

«Літній час пахне квітами, травою, а ще – канікулами», - відповідали юні учасники презентації.

Наталія Серветник розповідь письменниці відразу на очах дітей ілюструвала на білому ватмані.

Втім, не були б це дитячі письменник і художниця, якби не додали презентації магічності.

«А зараз кожен загляньте під свій стілець. У кого наклеєний синій аркушик – на того чекає сюрприз», - повідомила Олена Медведєва дітлахам.

Їхньому захвату не було меж. Адже в обмін на папірець майже кожен отримав із чарівної скриньки в руках письменниці якусь дрібничку: олівці, маленьку іграшку, блокнотик, автомобільчик, рукавички тощо. А ще серед учасників презентації розіграли лотерею. Тож кожен, хто прийшов на захід – і малий, і великий – отримав маленький подаруночок: заколки, резинки для волосся, іграшки.

А на завершення заходу директор КП «Рівнекнига» Олександр Савчук пригостив всіх дітей цукерками. І запросив їх приходити до книгарні, бо дива і сюрпризи тут продовжаться, адже скоро сюди завітає з гостинцями Святий Миколай.    

Джерело: Радіо Трек
Telegram Channel