Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За чорними археологами італійська поліція спостерігала з допомогою дронів

Розкопки вели навіть за допомогою екскаваторів і детекторів металу.

istpravda.com.ua

За чорними археологами італійська поліція спостерігала з допомогою дронів

Італійські карабінери за допомогою Європолу та Євроюсту провели у листопаді масштабну операцію проти банди, яка протягом кількох років займалася незаконними археологічними розкопками в Калабрії на півдні країни

В Італії, Великобританії, Німеччини, Франції та Сербії проведені 80 обшуків і 23 арешти, повідомив Корпус карабінерів в Римі. Операція була здійснена спільно з європейськими відомствами Європол і Євроюст, інформує «Історична правда»,

У свою чергу міністр культури Італії Даріо Франческіні повідомив про успішне завершення великої операції з боротьби з переправленням незаконно добутих археологічних знахідок з Калабрії в Північну Італію і за кордон.

За даними Європолу та Євроюсту, було вилучено близько 10 тисяч археологічних об'єктів, а також матеріали, що використовуються для незаконних розкопок.

Було вилучено близько 10 тисяч археологічних об'єктів, а також матеріали, що використовуються для незаконних розкопок. 

Ватажками банди вважаються два чоловіки з провінції Кротоні в віці 59 і 30 років. Як передбачається, на протязі багатьох років вони керували пошуками археологічних артефактів і розкопками, які велися, зокрема, за допомогою екскаваторів і детекторів металу.

Таким чином на чорний ринок потрапляло велике число старовинних ваз, ламп, статуеток, монет і прикрас. Вартість тільки конфіскованих предметів оцінюється в два мільйони євро.

За даними Reuters, в числі розграбованих контрабандистами археологічних пам'яток були поселення V-IV століть до нашої ери. Карабінери стежили за бандою з травня 2017 року з використанням дронів, а також прослуховування і відеоспостереження.

 

Telegram Channel