Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Гощанському районі Рівненщини тривають Дні жалоби - загинув захисник на Сході

Олексій Капустян віддав життя за свободу України

УНІАН

У Гощанському районі Рівненщини тривають Дні жалоби - загинув захисник на Сході

Мав лише 26 літ

 29 листопада під час виконання бойового завдання у Новоазовському районі Донецької області загинув Олексій Капустян з села Кринички Гощанського району . 

Військовому було 26 років, у нього залишились мати та 3-річна донька.

 У Гощанському районі 30 листопада, 1 та 2 грудня оголошено Днями жалоби.

«Коли 24-у бригаду вивели на ротацію, Олексій уклав контракт у 8-му батальйоні 10-ї гірничо-штурмової. Він не хотів залишати передову», -- повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Про обставини загибелі українського військовослужбовця розповів журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці: «Олексію було 26 років. Він був «хоробрий вояк, який володів різними видами зброї, був обережним, відповідальним, прекрасно усвідомлював ризик і грамотно діяв на передовій».

«Коли 24-у бригаду вивели на ротацію, Олексій уклав контракт у 8-му батальйоні 10-ї гірничо-штурмової. Він не хотів залишати передову», – написав Бутусов.

29 листопада Олексій Капустян копав окоп, коли почався обстріл. Ворожий кулеметник прицільно гатив по позиціях українців. 

«На вогонь треба відповідати, адже під його прикриттям противник може піти в атаку і застати зненацька. Капустян піднявся до нашого кулемета і відкрив вогонь у відповідь. Він не знав, що це пастка – і російський снайпер зайняв зручну позицію. Пролунав постріл. Олексій Капустян отримав смертельне поранення,» – розповів журналіст.

Так Олексій Капустян віддав життя за свободу України. 

На знак скорботи за загиблим на будівлях і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій району просять приспустити Державний Прапор України  з траурною стрічкою.

Висловлюємо щирі співчуття з приводу страшної втрати рідним та близьким Героя.

Telegram Channel