Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
З митниці звільнять понад 500 «одіозних співробітників»

Менший штат - більші зарплати.

Facebook/Max Nefyodov

З митниці звільнять понад 500 «одіозних співробітників»

У багатьох регіонах України після звільнення деяких одіозних співробітників Держмитної служби вдасться «обезголовити схеми», вважає глава відомства Максим Нефьодов

«Уже з офіційним запуском нової Держмитслужби більше 500 найбільш одіозних співробітників митниці не будуть переведені в нову структуру і будуть звільнені. Це означає, що в дуже багатьох регіонах нам вдасться прямо зараз обезголовити схеми. Але дуже важливий наступний крок – нам треба замістити їх професійними і чесними людьми. Тому що інакше на два – три місяці всі притихнуть, після цього хтось там організує таку саму історію», – сказав він.

За словами глави ДМС, конкурси в нову службу почнуться з кінця грудня.

Я очікую, що вже цього року Кабінет Міністрів України ухвалить офіційне рішення про старт роботи нової Держмитслужби.

«Будь ласка, повірте нам, що тепер можна і треба буде працювати чесно. Подавайтеся і хай переможе найкращий. Із наступного року ми починаємо програму підняття зарплати митників, тому подавайтеся», – зазначив Нефьодов.

Він поінформував, що до початку грудня має запрацювати 16 структур митниці, створених на базі наявних раніше 26.

«Я очікую, що вже цього року Кабінет Міністрів України ухвалить офіційне рішення про старт роботи нової Держмитслужби. І через тиждень я стану, власне, не номінальним, а реальним керівником митниці», – заявив Нефьодов.

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС). Вона передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу, до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції, і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.

Конкурс на посаду голови ДМС виграв заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Нефьодов. 5 липня 2019 року Кабмін призначив Нефьодова на цей пост, 15 липня він розпочав виконання обов'язків. 

Джерело: gordonua.com
Telegram Channel