Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Президентові Національної академії аграрних наук «шиють» кримінал

Невже й до буцегарні запроторять?!

Фото: НААН

Президентові Національної академії аграрних наук «шиють» кримінал

Ярослава Гадзала підозрюють у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу

Президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзала підозрюють у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

Слідчі вказують, що у жовтні 2019 року державний виконавець прибув до  Національної академії аграрних наук для перевірки виконання рішення суду щодо поновлення на посаді одного з директорів  державного підприємства, яке входить до складу установи.

Окрім того, державний виконавець мав вручити високопосадовцю НААН постанови про відкриття виконавчого провадження.

Зокрема, йдеться про застосування фізичної сили високопосадовцем до державного виконавця – він виштовхнув його зі свого службового кабінету та не допустив отримання постанови про відкриття виконавчого провадження.

«Проте підозрюваний (згідно із інформацією на сайті Національної академії аграрних наук президентом є Ярослав Гадзало – ред.), діючи умисно, втрутився в діяльність державного виконавця, аби перешкодити виконанню ним службових обов'язків та не допустити оголошення йому постанови. Зокрема, йдеться про застосування фізичної сили високопосадовцем до державного виконавця – він виштовхнув його зі свого службового кабінету та не допустив отримання постанови про відкриття виконавчого провадження».

Вказується, що наразі слідчі Головного слідчого управління Нацполіції в приміщенні НААН України проводять обшук, аби вилучити відео та інші документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження. В Академії відмовилися «Українській правді» коментувати ситуацію.

В поліції зазначили, що слідчі протягом 2015-2019 років розпочали розслідування у 315 кримінальних провадженнях за фактами можливого вчинення злочинів посадовими особами НААН України та її структурних підрозділів на території майже всіх областей України.

Telegram Channel