Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Зеленський вирішив активно боротися зі «злодіями у законі»

У 2016 році схожий законопроект Верховна Рада не підтримала.

president.gov.ua

Зеленський вирішив активно боротися зі «злодіями у законі»

Президент подав до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою», який передбачає кримінальну відповідальність за перебування осіб у такому статусі

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає УНІАН. Як зазначається у пояснювальній записці, забезпечення політичної та економічної стабільності в Україні вимагає суттєвих змін у правоохоронній політиці держави щодо боротьби з організованою злочинністю, яка становить значну загрозу для охоронюваних державою прав та інтересів громадян, сталого розвитку суспільства, а також для національної та публічної безпеки України.

Організована злочинність та особи, якіздійснюють таку організацію й керівництво – «злодії у законі», формують в Україні типове для країн колишнього СРСР злочинне середовище.

«Організована злочинність та особи, якіздійснюють таку організацію й керівництво – «злодії у законі», формують в Україні типове для країн колишнього СРСР злочинне середовище. Для нього характерні: наявність жорсткого кодексу поведінки, сталих кримінальних традицій, а також високий рівень організованості, ієрархічності, закритості та конспіративності», – йдеться в повідомленні.

Ініційований президентом законопроект передбачає кримінальну відповідальність за перебування осіб у статусі «злодія у законі», створення та участь у злочинних спільнотах тощо.

Telegram Channel