Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
За їзду «під кайфом» буде відповідати

Алкоголь знижує увагу та швидкість реакції.

Любешівське відділення поліції ГУНП у Волинській області

За їзду «під кайфом» буде відповідати

Суд визнав винним 25-річного жителя Камінь-Каширського району, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння

Патрульні затримали нетверезого водія «Фольцваген Гольф» у вересні по вулиці Центральній села Щитинь.

25-річний водій керував легковим автомобілем, маючи ознаки алкосп’яніння та відмовився пройти огляд на стан сп’яніння з допомогою приладу «Драгер» та у КНП «Любешівська ЦРЛ» у присутності двох свідків. Працівники поліції оформили адміністративні матеріали на водія за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку та скерували матеріали до суду.
Розгляд справи здійснив Камінь-Каширський районний суд у листопаді цього року та виніс рішення про визнання винуватим водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

25-річний водій керував легковим автомобілем, маючи ознаки алкосп’яніння та відмовився пройти огляд на стан сп’яніння з допомогою приладу «Драгер» та у КНП «Любешівська ЦРЛ» у присутності двох свідків.

Нагадуємо, що ч.1 ст.130 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакці

Джерело: Любешівське відділення поліції ГУНПу Волинській області
Telegram Channel